De voordelen van Hyundai Bluelink 31 juli 2021

De nieuwste modellen van Hyundai zijn uitgerust met Bluelink, waaronder de nieuwe Hyundai i10 en de Kona Hybrid. Met behulp van Bluelink bent u dankzij een app op uw smartphone altijd verbonden met uw Hyundai. Dit zorgt voor extra comfort, veiligheid en gebruiksgemak.

Hoe werkt Bluelink?

Bluelink laat actuele informatie zien vanuit uw Hyundai, die dankzij slimme connectiviteit u in de app verteld wat bijvoorbeeld de status is van de batterij, waar uw auto geparkeerd staat of waneer het alarm af gaat. Dit en nog veel meer kunt u terugzien in de Bluelink app, zonder dat dit het dataverbruik van uw smartphone verhoogt.

Bluelink Hyundai

De voordelen van Hyundai Bluelink

Dankzij de Bluelink app heeft u als bestuurder altijd controle over uw auto, ook als u er niet in zit. We vertellen u graag meer over de grootste voordelen van Hyundai Bluelink.

– Op afstand ver-/ontgrendelen

U kent het vast wel; u bent net weggelopen van een parkeerplaats en twijfelt toch ineens of u uw auto wel op slot hebt gedaan. Hier hoeft u met de Bluelink app niet meer over na te denken, want de app stuurt u een push-bericht wanneer u uw auto niet heeft vergrendeld. In plaats van terug te lopen, kunt u met de Bluelink app na het invoeren van een pincode met slechts een druk op de knop uw Hyundai alsnog vergrendelen.

– Vind mijn auto

Weet u niet meer precies waar u uw auto geparkeerd heeft? In plaats van rondjes te lopen en uw auto te zoeken kunt u de ‘find my car’-functie in de Bluelink-app gebruiken. Bluelink laat u dan de exacte locatie van uw auto zien.

– Alarm notificatie

De Bluelink-app is ontworpen om u als bestuurder controle te geven, ook wanneer u niet in uw Hyundai zit. Uw auto is u lief, en het is fijn om te weten dat uw auto veilig geparkeerd staat. Daarom stuurt Bluelink een waarschuwing wanneer het slot is beschadigd of als er een portier open gaat. Zo wordt u gewaarschuwd als er iemand probeert in te breken.

– Verstuur je gewenste bestemming naar de auto

Is uw Hyundai uitgerust met het navigatiesysteem? Dan kunt u via de Bluelink-app uw bestemming opzoeken terwijl u niet in de auto zit. Bluelink synchroniseert vervolgens met het navigatiesysteem in uw Hyundai en uw route wordt automatisch geladen. Zo hoeft u bij het instappen niet eerst opnieuw uw bestemming in te stellen, maar kunt u direct vertrekken.

– Een diagnose uitvoeren via de app

U kunt via de Bluelink-app op uw smartphone een volledige diagnose van de technische staat van uw Hyundai uitvoeren. Zo checkt u gemakkelijk de ‘gezondheid’ van uw auto.

– De status van je auto checken

Met de Bluelink-app kunt u via uw smartphone op elk gewenst moment de status van uw Hyundai bekijken: wat is de resterende actieradius, zijn de portieren vergrendeld of moet er getankt worden? U kunt het allemaal terugzien via Bluelink. Ook kunt u gemakkelijk het dichtstbijzijnde tankstation of oplaadpunt vinden.

Hyundai bluelink i10

– Bekijk uw ritten

Met de functie ‘mijn ritten’ kunt u de geschiedenis van uw gemaakte ritten bekijken. U kunt zien waar u naartoe bent gereden, wanneer dit was, hoe lang u reed en met welke snelheid dit was. Zo krijgt u meer inzicht in uw rijgedrag.

– Op afstand climate control regelen

De Bluelink-app werkt met alle modellen van Hyundai, maar heeft extra mogelijkheden voor elektrische Hyundai’s zoals de IONIQ en KONA. U kunt bijvoorbeeld op afstand de climate control aanzetten om uw auto te verkoelen of te verwarmen voordat u instapt. Zo stapt u altijd in wanneer de temperatuur aangenaam is.

– Op afstand opladen

Bij de elektrische en hybride modellen van Hyundai kunt u zelfs op afstand het elektrische laden starten of stopzetten wanneer uw Hyundai aan een oplaadpunt gekoppeld is. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw auto s’nachts pas op te laden. Via de app kunt u zelf laadschema’s instellen en de actieradius bekijken.

Hoe kunt u uw Bluelink activeren?

Is uw nieuwe Hyundai voorzien van Bluelink? Dan is het activeren heel eenvoudig.
U kunt de Bluelink app installeren op uw smartphone via de App Store of Google Play store. U maakt een account aan en activeert hierna Bluelink in uw Hyundai via het Homescherm in de auto. Voeg alleen nog even uw Hyundai toe aan de Bluelink app, en u bent altijd verbonden! In onderstaande video laten we zien hoe het moet.

Bluelink Hyundai werkt niet?

Oh nee! Hyundai Bluelink werkt niet (meer)? Het kan natuurlijk voorkomen dat uw auto nog niet is uitgerust met de Bluelink functionaliteit, maar als Bluelink voorheen wel werkte en nu ineens niet meer is er iets anders aan de hand.

Misschien kunt u het probleem vinden op de website van Hyundai. Komt u er daar niet uit? Wij staan u graag telefonisch te woord en u bent vrij om langs te komen, dan kijken we even mee.

Komt u een nieuwe Hyundai bij ons ophalen? Dan helpen wij u uiteraard graag met het installeren van de app en het activeren van Bluelink in uw Hyundai.

Naast de elektrische en hybride Hyundai’s is ook de nieuwe Hyundai i10 uitgerust met Bluelink. Bekijk hier onze elektrische en hybride Hyundai’s.

Bekijk de modellen
HomeNieuwsDe voordelen van Hyundai Bluelink