APK in Ridderkerk Zo gepiept bij Blaak Automotive

button afspraak maken vincent reijnst

Algemene Periodieke Keuring (APK) bij Blaak Automotive Ridderkerk

Is het weer tijd voor de Algemene Periodieke Keuring (APK)? In onze garage in Ridderkerk kun je altijd voor een APK-keuring terecht. Jouw auto wordt van voor tot achter nagekeken. En als je de check laat uitvoeren tijdens een onderhoudsbeurt, kost de APK helemaal niets. Goed om te weten: de standaard keuring is exclusief viergastest en afmeldkosten.

Wat is een APK?

Een Algemene Periodieke Keuring is de in Europa verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en het milieu. Deze verplichte keuring bestaat uit een aantal technische testen die de verkeersveiligheid van je auto meten. Denk hierbij aan het controleren van je remmen, verlichting, carrosserie en nog veel meer. Ook wordt er gekeken naar de milieubelasting van het voertuig. In Europa vinden we het waarborgen van het milieu belangrijk, dus wanneer jouw auto te veel schadelijke stoffen uitstoot haalt deze de keuring niet.

Zoals je misschien wel weet, mag je zonder geldige APK check niet de weg op! Alsnog de weg op gaan zonder keuring is in Europa strafbaar en kan je een fikse boete bezorgen. Zorg er dus voor dat je de keuring van je auto op tijd geregeld hebt. Wil je weten wanneer dit precies moet? Lees dan snel verder.

Maak nu een werkplaatsafspraak

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Er zijn veel verschillende soorten auto’s en hierbij horen ook verschillende regels rondom de keuring. Wanneer moet jouw auto APK gekeurd worden? Heb je een benzine auto, dan moet je auto na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Dan twee keer om de twee jaar en vanaf het achtste jaar moet je auto elk jaar gekeurd worden. Een diesel auto moet voor het eerst APK gekeurd worden na 3 jaar en vervolgens elk jaar.

In Nederland is de Rijksdienst voor Wegverkeer verantwoordelijk voor de technische staat van alle voertuigen op de Nederlandse wegen. Om dit zo inzichtelijk mogelijk te maken met al die voertuigen op de weg is de verplichte APK keuring in het leven geroepen. De RDW stuurt 6 weken voordat de APK vervalt een brief om je te herinneren aan de APK-vervaldatum van jouw voertuig. Je blijft als eigenaar altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren. Nadat je deze oproep hebt ontvangen, moet je zelf een afspraak maken bij een garage naar keuze. Je snapt vast wel welke garage wij aanraden in omgeving Ridderkerk 😉 Wil jij weten wanneer jouw auto APK gekeurd moet worden? Je kunt dit opzoeken door op de website van het RDW het kenteken van jouw auto in te voeren.

Wanneer je auto al eerder is gekeurd, kun je uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al vanaf twee maanden van tevoren. Ondanks dat je eerder de APK uit laat voeren, blijft de oorspronkelijke vervaldatum van kracht. Zo is de wagen maximaal 14 maanden APK gekeurd.

APK verlopen? Voorkom een boete en maak een afspraak in Ridderkerk

Als je jouw auto al eens hebt laten keuren, moet je zelf de vervaldatum van de keuring in de gaten houden. Het RDW verwacht namelijk dat jij zelf een nieuwe keuring laat uitvoeren voor de vervaldatum. Is jouw APK verlopen? Dan mag je niet de weg op. Doe je dat toch? Dan riskeer je een boete van €140,-. Na de vervaldatum mag jouw auto wel nog 2 maanden stilstaan op de openbare weg, zodat jij de tijd hebt om alsnog de APK te regelen. Het ritje naar de garage geldt hierbij als uitzondering. Vergeet niet jouw officiële afspraakbevestiging op weg naar de garage zodat je kunt bewijzen waar je naartoe gaat! Kom langs voor een APK in Ridderkerk en omgeving.

APK plannen
HomeOnderhoud bij Blaak AutomotiveAPK in Ridderkerk