Maak je auto lenteklaar: top tips van Blaak Automotive 2 april 2024

Aaah, lente! De zon begint te schijnen, de bloemen staan in bloei en het is eindelijk tijd om die winterdeken van je auto af te schudden. Bij Blaak Automotive in Ridderkerk snappen we als geen ander hoe belangrijk het is om met een frisse, shinende auto de lente in te duiken.

Of je nu een doorgewinterde roadtripper bent of dagelijks naar je werk pendelt; een schone en goed onderhouden auto zorgt voor een veel plezierigere rijervaring.

Daarom hebben we een handige lijst samengesteld met tips om je auto helemaal klaar te maken voor de lente.

Je auto lenteklaar maken: tips & tricks 

Wij delen we onze beste tips om je auto glanzend en klaar te maken voor de lente. Van diepe reiniging tot essentieel onderhoud, alles wat je nodig hebt om volop van het mooie weer te genieten.

Interieur Schoonmaak

Begin binnenin: De lente is de perfecte tijd om je auto van binnen een goede schoonmaakbeurt te geven. Haal de matten eruit, schud ze goed uit, en stofzuig het interieur grondig. Vergeet de kieren en spleten niet! Gebruik een microvezeldoek en geschikte reinigingsmiddelen voor het dashboard, de deurpanelen en andere oppervlakken. Voor de bekleding bestaan er speciale shampoos die niet alleen reinigen maar ook nare geurtjes verwijderen.

Exterieur Wassen

Shine & polish: Nadat het interieur blinkt, is het tijd voor de buitenkant. Begin met een grondige wasbeurt. Kies voor een milde, auto-vriendelijke zeep en zorg dat je alle hoekjes en gaatjes meepakt. Een hogedrukspuit kan wonderen doen voor velgen en moeilijk bereikbare plekken. Na het wassen, droog je de auto af met een zachte, schone doek om watervlekken te voorkomen. Breng vervolgens een laagje wax aan voor die extra glans en bescherming tegen de lente-elementen.

Controleer de Vloeistoffen

Vloeistoffen op peil: Controleer het oliepeil, de ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, en de remvloeistof. De winter kan hard zijn voor je auto, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle vloeistoffen op peil zijn en indien nodig, ververst worden.

Banden Check

Banden in topconditie: Zorg dat je banden de juiste spanning hebben en controleer op slijtage. Overweeg een wissel naar zomerbanden als je nog op winterbanden rijdt. Goede banden zijn cruciaal voor je veiligheid, zeker met de soms wisselvallige lente weersomstandigheden.

Laatste Checks

Lichten en remmen: Controleer of alle verlichting werkt en kijk of de remmen goed functioneren. Een ritje naar de garage voor een snelle controle kan nooit kwaad en zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je auto niet alleen klaar is voor de lente, maar ook veilig en plezierig om in te rijden. Bij Blaak Automotive wensen we je veel veilige en zonnige kilometers toe. Laat die lente maar komen!

 

HomeNieuwsMaak je auto lenteklaar: top tips van Blaak Automotive