Meet the team: Clinton Rodgers 20 april 2023

Nieuwe uitdaging in de autobranche

Via een collega hoorde ik dat er een vacature was in de werkplaats. Aangezien ik toe was aan een nieuwe uitdaging heb ik meteen gesolliciteerd en zo ben ik in november 2019 begonnen bij team Blaak (toen nog Hyundai Ridderkerk) als 1e monteur en APK Keurmeester.

Waarom autotechniek Clinton Rodgers

De autotechniek fascineert mij al van jongs af aan. Ik ging vaak mee met m’n vader mee als hij een klus had. Mijn vader was en is nog steeds autofanaat, iedere week stond er weer een andere auto voor de deur, dan raak je vanzelf besmet 😉

Ik begon met de Theoretische Leerweg en werd 2e automonteur maar wilde meer uitdaging. Met de komst van mijn eerste dochter lag de studie even stil. Maar ik heb het weer opgepakt en ben al sinds 2015 1e automonteur en APK Keurmeester. Daarnaast heb ik als Leermeester de stagiaires onder mijn hoede. Zo leuk om je ervaring te delen met jongeren. Daar krijg ik veel energie van. Fijn om te zien dat ze het geleerde toepassen in de praktijk.

De praktijk

We beginnen rond half acht eerst met een bak koffie en kletsen even hoe het weekend of de dag was. Daarna beginnen we volgens planning met diverse werkzaamheden die worden verdeeld door Daan en Vincent. Er is altijd werk genoeg en mocht een collega tijd te kort komen springt de rest bij. We zijn met ons drieën een hecht team. Zes handen op één buik. Ook voor technische vragen ben ik altijd beschikbaar. Soms rijd ik samen met de klant even in de auto, om extra uitleg te geven.

Dealerman

Van oorsprong ben ik een dealerman. Mijn ervaring is dat je minder tijd krijgt voor de uitvoering van de werkzaamheden. Hier letten we op de kwaliteit en niet op kwantiteit. Een verademing. Een auto gaat pas de deur uit als alles klopt. Voor een ingewikkelde storing mogen ze mij wakker maken, heerlijk om ook even je brein te laten werken. In de werkplaats kom je van alles tegen. Soms valt een ogenschijnlijk moeilijke storing mee en is het alleen een los contact. Andersom komt natuurlijk ook voor. Dat maakt het werk interessant en nooit saai!

Privé en toekomst

Samen met mijn partner wonen we in Dordrecht en hebben drie dochters, van veertien, zeven en drie jaar. Daar hebben we onze handen vol aan. Bij mooi weer pak ik de mountainbike om even ontspannen! Ik game vaak met m’n dochters en ga graag lekker uit eten. Of samen even zonder kids er tussenuit.

Ik heb het goed naar m’n zin bij team Blaak, ik krijg alle ruimte, volg cursussen en zorg dat ik bijblijf in dit vak.

Heb je advies nodig over een reparatie of wil je weten welke banden geschikt zijn voor jouw auto? Clinton en het team van Blaak Automotive staan voor je klaar!

Neem contact op
HomeNieuwsMeet the team: Clinton Rodgers