Camper onderhoud Ook voor camper onderhoud kun je terecht bij Blaak Automotive!

Ga jij binnenkort weer vanuit Ridderkerk , Rotterdam, Dordrecht en omgeving met de camper op pad in het binnen- of buitenland? Zorg er dan voor dat je veilig de weg op gaat en dat je camper in goede conditie is. Na een koude winter in de stalling kan je camper wel weer wat liefde en onderhoud gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig, het liefst jaarlijks, je camper langs brengt voor een onderhoudsbeurt. Ook dat kan bij Blaak Automotive Ridderkerk!

Voordelen van regelmatig camper onderhoud

Ook als je je camper niet zo veel gebruikt, of er niet al te veel kilometers mee rijdt is regelmatig en goed onderhoud noodzakelijk. Naast dat je veilig de weg op wilt gaan en je wilt genieten van een zorgeloze reis of vakantie zijn er meer redenen waarom jaarlijks camper onderhoud van belang is. Wij zetten de voordelen op een rijtje:

  • De camper is veiliger en rijdt vaak comfortabeler
  • De kans op pech onderweg is veel kleiner
  • De levensduur van de camper wordt verlengd
  • De kans op onnodige reparties en onnodig kostbare reparaties is kleiner
  • De camper heeft een hogere inruilwaarde

Maak hier gemakkelijk een afspraak voor camper onderhoud. Kies bij het maken van de afspraak voor de Profile vestiging Ridderkerk; dat is ook bij Blaak Automotive.

Maak nu een werkplaatsafspraak
camper onderhoud ridderkerk

Waar wordt er op gecontroleerd?

Een camper is zo veel meer dan een voertuig; het is een huis op wielen!
Daarom zijn er ook een hoop punten die van onderhoud voorzien moeten worden. Tijdens een onderhoudsbeurt voor je camper wordt jouw camper gecontroleerd op verschillende aspecten. Er wordt onder andere gekeken naar:

  • Banden
    We controleren de bandenspanning van je camper en brengen deze op de juiste spanning. Ook controleren we of de banden en ventielen geen scheurvorming vertonen.
  • Vloeistoffen
    Alle vloeistoffen in de camper worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld; de motorolie, remvloeistof, ruitenvloeistof en koelvloeistof.
  • Verkeerslichting
    Doet alle verlichting van je camper het nog? Om je veilig op pad te laten gaan is het belangrijk dat alle verkeerslichting naar behoren werkt.
  • Deuren en ramen
    Tijdens de onderhoudsbeurt voor je camper controleren we of de sloten van de deuren en ramen soepel op en van het slot gaan. Ook controleren wij de deurrubbers.
  • Gaskeuring
    Zeker niet onbelangrijk; we controleren het gasleidingen op lekkages. Het kan levensgevaarlijk zijn als hier een lek in zit. Wij raden aan je camper ieder jaar langs te brengen voor onderhoud om een gaskeuring te laten doen. Daarnaast controleren we of de boiler of kachel naar behoren werkt.
  • Airconditioning
    Niets is zo vervelend als een vakantie naar een warme bestemming waarna je erachter komt dat je airco niet meer werkt! Ook dat hoort bij het onderhoud van je camper. Wij reinigen je airco om muffe geurtjes te voorkomen, vullen de koelvloeistof bij en lossen eventuele problemen op.

En meer!
Naast deze punten wordt de camper nog gecontroleerd op het veersysteem, de remblokken, de schokdemper en meer. Uiteraard krijg je na het camper onderhoud de camper weer schoon en glanzend terug.

APK keuring camper in Ridderkerk omgeving Rotterdam?

Is jouw camper weer toe aan een APK keuring? Dan voeren wij deze direct uit tijdens je bezoek voor camper onderhoud. Voordat je jouw camper APK laat keuren, is het belangrijk dat je weet in welke categorie uw camper valt. Er zijn namelijk twee categorieën:

  • APK 1: Zware voertuigen met een gewicht van meer dan 3.500 kg
  • APK 2: Lichte voertuigen met een gewicht van 3.500 kg of minder

De apk is een momentopname en geeft geen garantie dat het voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat er een jaar lang geen onderhoud gepleegd hoeft te worden. Regelmatige controle en onderhoud van de camper blijven dus belangrijk.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak inplannen voor camper onderhoud? Je kunt hier gemakkelijk online een afspraak maken om je camper van onderhoud te voorzien. Kies bij het maken van de afspraak voor de Profile vestiging Blaak Ridderkerk; dat is bij Blaak Automotive. Een goed uitgangpunt vanuit Rotterdam, Dordrecht, Barendrecht. Heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Maak nu een werkplaatsafspraak

HomeOnderhoud bij Blaak AutomotiveCamper onderhoud